Menu Sluiten

Reinigingsproducten


Reinigingsproducten

Informatie over reinigingsproducten

De grondbeginselen van reinigingsmiddelen.

Schoonmaakmiddelen zijn alomtegenwoordig in het moderne leven. Ze omvatten alles van algemene reinigingsmiddelen tot speciale producten, zoals tapijtonderhoudsproducten en vloeronderhoudsproducten. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder poeder en vloeistof.

Poederproducten kunnen rechtstreeks op oppervlakken worden aangebracht, terwijl vloeibare reinigingsmiddelen verkrijgbaar zijn in spuitbussen en pompflessen. De bestanddelen van reinigingsproducten lopen sterk uiteen.

Consumenten moeten zich vertrouwd maken met de verschillende bestanddelen alvorens een aankoopbeslissing te nemen.

Het belangrijkste doel van reinigingsproducten is het verwijderen van vuil, vlekken en andere verontreinigende stoffen van oppervlakken.

Veel van deze producten bestrijden ook allergenen. Andere soorten reinigingsmiddelen hebben aanvullende doelen, zoals het verbeteren van de hygiene en het voorkomen van de verspreiding van bacterien en virussen.

Chloorhoudende reinigingsproducten zijn bijvoorbeeld populair in ziekenhuizen, kinderdagverblijven en restaurants vanwege hun desinfecterende eigenschappen. Sommige schoonmaakmiddelen zijn ook effectief in het verwijderen van vet, olie en andere stoffen van oppervlakken.

Hoewel er veel reinigingsproducten op de markt zijn, kan u het beste zoeken naar middelen die geen gevaarlijke bestanddelen bevatten.

Niet giftige alternatieven zijn witte azijn en waterstofperoxide, die een verscheidenheid aan oppervlakken kunnen schoonmaken. Beide hebben schimmelwerende en antibacteriele eigenschappen. Ze zijn echter niet zo sterk als sterkere schoonmaakmiddelen.

Bovendien bevatten ze extra ingredienten, waaronder oplosmiddelen, verdikkingsmiddelen en textuurversterkers.

Hoewel er geen bewijs is dat het gebruik van huishoudelijke schoonmaakmiddelen kanker veroorzaakt, bestaat er bezorgdheid over de blootstelling aan deze chemicalien.

Ontsmettingsmiddelen op basis van zuur kunnen schadelijk zijn voor de ogen, de keel en de huid. Consumenten moeten een veiligheidsbril en latex handschoenen dragen om zichzelf te beschermen.

Consumenten moeten ook het etiket controleren om de zuurconcentratie te weten te komen voordat zij de schoonmaakmiddelen gebruiken.

Info over reinigingsproducten

Data over Reinigingsproducten

De indeling van reinigingsproducten.

Reinigingsproducten kunnen worden ingedeeld op basis van het soort taak waarvoor ze bestemd zijn. Sommige zijn voor algemeen gebruik en kunnen in de keuken en de badkamer worden gebruikt. Andere zijn gespecialiseerd voor bepaalde taken.

Toiletpot reinigers bijvoorbeeld zijn speciaal ontworpen om geurtjes en vet van toiletten te verwijderen.

Alkalische schoonmaakmiddelen bevatten alkalizouten, waaronder natriumbicarbonaat, ook wel soda genoemd, natriumcarbonaat en trinatriumfosfaat.

Deze zouten hebben reinigende eigenschappen en kunnen olieachtig vuil effectief van oppervlakken verwijderen zonder te wrijven.

Veel schoonmaakproducten bevatten bestanddelen die ademhalingsproblemen, oogirritatie en hoofdpijn kunnen veroorzaken. Sommige reinigingsproducten bevatten ook vluchtige organische stoffen, die in de lucht zweven.

Sommige van deze stoffen zijn in verband gebracht met gezondheidsproblemen, waaronder astma en chronische ademhalingsproblemen.

Meer info over reinigingsproducten nu op www.vandamme.eu.

Tags

Aanbod Reinigingsproducten | Assortiment Reinigingsproducten | Bedrijven Reinigingsproducten | Blog Over Reinigingsproducten | Diensten Reinigingsproducten | Handelaars Reinigingsproducten | Info Over Re |