Menu Sluiten

Stofzuigers


Stofzuigers

Informatie over industriele stofzuigers

In de industriele reinigingswereld zijn krachtige stofzuigers onmisbaar.

Ze zijn ontworpen om grote ruimtes in korte tijd schoon te maken. Stofzuigers zijn echter niet geschikt voor alle oppervlakken. Daarom zijn er gespecialiseerde commerciele veegmachines en schrobmachines verkrijgbaar.

Een stofzuiger gebruikt zuigkracht om vuil en puin van oppervlakken te verwijderen. Industriele stofzuigers kunnen ze ook grote oppervlakken stofzuigen. De zuigkracht wordt veroorzaakt door een luchtdrukverschil.

De stofzuiger wordt aangedreven door een elektromotor en een ventilator om de druk in het apparaat te verminderen. Het drukverschil zorgt ervoor dat de stofzuiger stof en vuil opneemt. Stof wordt letterlijk in de zuigzak geduwd, terwijl het vuil in de opvangtank wordt getild.

De motor van een stofzuiger is een gelijkstroommotor ofwel seriemotor. Als het mondstuk van de stofzuiger afgesloten wordt, zodat geen lucht meer aangezogen kan worden, gaat het toerental van de motor omhoog. Dit is ook te horen, omdat het geluid dat de motor maakt hoger wordt.

 Dit lijkt op het eerste zicht niet logisch, in de veronderstelling dat motor het ´zwaarder´ heeft en dus zou het toerental omlaag moeten gaan. Maar omdat de motor zichzelf vacuüm zuigt, ondervindt de centrifugaalpomp minder weerstand omdat er minder lucht is hierdoor is de motor dus minder belast.

En dus gaat het toerental omhoog. En het energieverbruik omlaag omdat de motorstroom ook mindert, wat ook op het eerste zicht onlogisch lijkt.

Hierdoor wordt de motor wel warmer omdat er minder koude lucht voorbij de motor komt stromen om te koelen.

Afsluiten van het mondstuk kan dus leiden tot het te warm worden van de motor. Moderne stofzuigers hebben hier een thermische beveiliging voor zodat de motor niet direct doorbrandt maar uitgaat om af te koelen.

Info over stofzuigers

Wetenswaardigheden over Stofzuigers

Voordelen van industriele stofzuigers en bouwstofzuigers.

Een stofzuiger is een apparaat dat huisstof en kleine deeltjes opzuigt. Meestal zit er een sterke elektromotor in, die een centrifugaalpomp laat ronddraaien, zodat lucht en daarmee stof aangezogen wordt. Het stof kan opgevangen worden in een stofzak, of van binnen tegen de buitenkant van een ronde bak geslingerd worden, zodat geen stofzak nodig is.

Industriele stofzuigers en bouwstofzuigers behoren tot de standaarduitrusting van elke werkplaats. De robuuste apparaten zuigen niet alleen stof, maar ook houtsplinters en resten van metaalbewerking. Zelfs vochtige overblijfselen en vies water kunnen opgeruimd worden met een bouwstofzuiger.

Meer info over stofzuigers nu op www.vandamme.eu.

Tags

Bedrijven Stofzuigers | Diensten Stofzuigers | Handelaars Stofzuigers | Informatie Stofzuigers | Leveranciers Stofzuigers | Oplossingen Stofzuigers | Overzicht Stofzuigers |